Let's go anywhere

Let's go anywhere

Tokaj, Encs: Anyukám mondta

2015. október 14. - vjulianna

28.jpgAugusztusban a hosszú hétvégére lementünk a telkünkre, ami Eger mellett van. Semmi nagy kirándulást nem terveztünk be előre, egy fix dolog volt, hogy péntek délutánra asztalt foglaltunk Encsen a méltán híres Anyukám mondta étterembe. Mivel a foglalásunk korai vacsorára szólt, így már délelőtt elindultunk és felfedeztük Tokajt.

Évek óta járunk a környékre bort venni, most is ellátogattunk a jól bevált borosgazdáinkhoz. Elmentünk megnézni a Boldogkő várát, Boldogkőváralján. Ennyire csodálatos környezetben várat még nem láttam. Minden bizonnyal mondhatom, hogy Tokaj a magyar Toszkána. Idén volt is alkalmam letesztelni ezt, mivel júliusban egy hetet nyaraltunk Toszkánában. És Tokaj ezen a meleg késő nyári napon pont úgy lopta be magát a szívembe, mint Toszkán vidék. Remek kiránduló hely, mindenkinek csak ajánlani tudom. A várnál természetesen parkoló- és belépőjegyet kell vennünk, de azt gondolom a látvány a várból kárpótol minket ezért. A vár aljában van lehetőség étkezésre is, mivel a földbe vájt étteremben középkori jellegű ételeket ehetünk igazi fatányéron. 

 A közelben van még egy kis falucska, Vizsoly, ahol a vizsolyi bibliát őrzik. A tájházban előadást hallgathatunk a Bibliáról, illetve a biblia nyomtatásához használatos eszközöket is megtekinthetjük. 

Késő délután érkeztünk Encsre, amely egy kisváros, de engem nagyon meglepett, mert én sokkal kisebbre gondoltam. Elég eldugott helyen van az étterem, de mivel a családom többi tagja már járt erre, gyorsan megtaláltuk a város főnevezetességét az Anyukám mondta éttermét. Vendéglátós családként igyekeztünk a helyet jól feltérképezni, a lehető legtöbb féle ételt kipróbálni. Azt kell mondjam beteljesítette a híréhez kapcsolódó elvárásokat. Nekem nagyon tetszett a környezet is, és az ételek is isteni finomak voltak. 

 

sam_4410_fileminimizer.JPG

 

 

sam_4429_fileminimizer.JPG

 

foto_4.JPG

 

Hasznos linkek:

 http://www.anyukammondta.hu/index.php

 http://www.boldogkovaralja.hu/

 

 

Ti jártatok már ebben az étteremben? Hogy tetszett?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgoanywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr887680046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása