Let's go anywhere

Let's go anywhere

Év kezdés a Galyatetőn

2016. január 06. - vjulianna

df605ebd8491b92c0767457d21bffc14.jpgNem terveztünk semmit az év utolsó napjaira, már októberben letisztáztuk, hogy ez egy hosszú, csendes, két hetes karácsonyi szünet lesz. Annak is indult, nem csináltunk semmit, nem mentünk sehova, ám szilveszterkor arra gondoltunk, hogy még mindig van egy pár napunk hátra a szünetből, mért ne léphetnénk le valahova...

És le is léptünk, két napra. Péntek dél körül indultunk, jól ráérősen. A Galyatető volt a cél, ott foglaltunk szállást aznap estére. Ennyi volt a biztos, a többi út közben alakult. Van egy mappám a telefonomon, ahova olyan képeket mentek le, amiket itt-ott meglátok, és tetszenek, és tervben van, hogy én is ellátogatok ide. Útközben nézegettem ezt a mappát, mikor megláttam egy képet, amiről tudtam, hogy pont arra felé lehet amerre megyünk. Így mentünk el a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkba (Buddha Park).

Sztúpánk 1992-ben épült azzal a célzattal, hogy szellemi óriásunknak, a Nyugati Világ Megvilágosultjának dicsőségét hirdesse. Kőrösi Csoma egyike azon nagyjainknak, akikről manapság nagyon keveset tudunk. Emellett az a kevés is, amit hallottunk és tanultunk róla, alapjában félrevezető. Általánosan az a nézet terjedt el róla, hogy sajnálatos tévedés volt részéről a magyarok eleit Közép- illetve Belső-Ázsiában keresni. Az Emlékparkot és az Emléksztúpát azzal a kívánsággal építettük, hogy ezen a tarthatatlan helyzeten változtassunk, és hozzájáruljunk, hogy népünknek ezen egyik legnagyobbja végre méltó megbecsülést nyerjen"

 

b5.jpg

b1.jpg

b2.jpg

Baromi hideg volt, de a látvány és a hely szelleme mindenért kárpótolt. Különleges kisugárzása van a helynek. Biztos, hogy visszatérek még ide... Lehetőleg nyáron. A parkban buddhista programnak ad helyet. Mikor mi itt jártunk éppen Tűzszentelés volt.  

 A kora délutáni órákban érkeztünk, meg a Galyatető csúcsára, és foglaltuk el a szállásunkat. A délután hátralévő részét a wellness részlegben töltöttünk.

Másnap körbejártuk a szállodát, sétáltunk, megnéztük a szállodához tartozó vadasparkot, és kalandparkot. Majd szép lassan elkezdtünk lecsurogni a hegyről, itt-ott megállva, megnézve amit csak szeretnénk. Két szép tartalmas napot töltöttünk el együtt az év első két nagyon hideg napján.

 

dsc00899.JPG

 foto.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgoanywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr558234092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása