Let's go anywhere

Let's go anywhere

Hosszú hétvége a Szlovák Paradicsomban

2015. szeptember 01. - vjulianna


sam_4222_fileminimizer.JPGAugusztusban egy hosszú hétvégét Szlovákiában az Alacsony Tátra lábánál fekvő Demén völgyben töltöttünk(Szlovák Paradicsom néven ismert híres síközpont). Péntek este érkeztünk és hétfő délelőtt már indultunk haza, így két teljes napunk volt felfedezni a környéket. 

Azt hiszem a lehető legjobb időpontban mentünk, Budapesten éppen tombolt a kánikula, majdnem 40 fok volt, itt azonban, a hegyekben, ennél legalább 10 fokkal kevesebb.  Így nagyon jól esett még egy kirándulás is.

Első nap voltunk kirándulni a Chopok hegy lábainál. Még ilyenkor nyáron is üzemelnek egyes sífelvonók, így ezzel is van lehetőség "hegyet mászni". De a hegy lábánál lehet vizibiciklizni egy kis tóban, és számos hütte van a környéken, amik üzemelnek. 

 

sam_4277_fileminimizer.JPG

Elmentünk a közeli tavakhoz is, sajnos nem mindegyikben lehet fürödni, de Liptovska Mara partján azért eltöltöttünk egy kellemes délutánt, a víz is pont megfelelő hőmérsékletű volt. Mi egy eldugottabb részt választottunk, mert a tónak a városhoz közeli részén rengeteg ember és hatalmas kocsi sor volt.
Este megvacsoráztunk a lipótszentmiklósi Route 66 helyen, aminek kitűnő konyhája volt, és nem mellesleg a berendezés se kutya, bármelyik Hard Rock Caféval versenyezhetne. 
A legjobb élmény viszont az volt amikor vasárnap meglátogattuk a dobsinai Jégbarlangot. Míg kint 30 fok tombolt, a barlangban  a -7 fokhoz közelítettünk. Abszurd  dolog volt indulásnál a télikabátot is becsomagolni a kánikula kellős közepén, majd a hegy mászás után 30 fokban felvenni.Szép kis szerpentinen kellett felmásznunk, hogy a barlang bejáratához érjünk, de azt hiszem ez a kis túra kárpótolt a bent eltöltött egy óráért. Mondjuk tény, hogy közel sem hasonlított az interneten fellelhető képekhez a barlang, mikor mi ott jártunk jeget csak nyomokban láttunk. De mi betudtunk annak, hogy kint 30 fok van, télen biztos bent is több a jég.De anélkül is csodálatos látvány fogadott minket föld alatt.
A belépő kb. 8 euró volt, negyed óránként indultak különböző nyelven a csoportos vezetések (magyarul nem:)) 
sam_2780_fileminimizer.JPG
 
Természetesen a szállásról is írnék pár szót, mert azt hiszem nem túzok ha azt mondom a környék legjobb panziójában sikerült megszállnunk.  Családias, gyönyörű, rendezett szálláshelyünk volt, ahol a szállásadók is nagyon kedvesek voltak. Minket a baráti ár, és a csodás környezet csalogatott ide, ugyanis egy éjszaka kb 5.000 Ft-ba került, mindezt a hegyekre néző saját erkélyes szobával, saját fürdővel.
Mindenkinek szívből ajánlom a panziót és környéket is, nem csak síelő szezonban!
 
sam_4190_fileminimizer.JPG

 


sam_4379_fileminimizer.JPG

 Hasznos linkek:

http://www.ssj.sk/hu/jaskyna/6-dobsinai-jegbarlang
http://www.penzionadriana.sk/?page=&lang=en

Ti jártatok már itt? Hogy tetszett?

A következő posztban a Toszkánai nyaralásunkról olvashattok, amit egy kis játékkal is egybekötök. Ehhez nem kell mást tennetek, mint lájkolni a bloghoz tartozó Facebook oldalt! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgoanywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr187751088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vjulianna 2015.09.08. 16:26:31

@mandulazöld: Valóban gyönyörű hely, és Bp-ről nagyon közel van és olcsó. Ha tetszik a bejegyzés lájkolhatod a Facebook oldalam, így mindig látod a legfrissebb bejegyzéseket! Szép napot!

2015.09.08. 16:40:21

Teljesítve. :) Ide szívesen elmennék.
süti beállítások módosítása