Let's go anywhere

Let's go anywhere

A J Á N L Ó - Banff Hegyifilm Fesztivál

2015. március 25. - vjulianna

e7a47c735e38feed5f95cd7e62abdd93.jpgAz év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon

Ha szereted az outdoor filmeket, vagy csak szeretsz utazni, kedveled az extrém sportokat ott a helyed március utolsó hétvégéjén a Corvin moziban, a Banff Hegyifilm Fesztiválon! 

"A Banff Mountain Film and Book Festival a legrangosabb nemzetközi hegyifilm fesztivál, melyet 1976 óta rendeznek meg a kanadai Banff Központ – a világ legnagyobb kultúrális inkubátorának – szervezésében.

A filmek versenyére egyaránt pályáznak amatőr filmesek és napjaink vezető kalandsport-film készítő stúdiói a hegyek világához kapcsolódó legkülönbözőbb témákban: adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek.

 

A legjobb filmeket napjainkban egy 9 napos, könyv és fotópályázattal kiegészült rendezvénysorozat keretében mutatják be. A Banff Mountain Film Competition zsűrije 2014-ben 450 dokumentumfilmből 84 produkciót választott be döntőbe."

 

Budapest, Corvin Mozi, 2015. március 26-27-28.

 

A Banff Mountain Film Festival weboldala: www.banffcentre.ca/mountainfestival/

A filmek listáját itt találod: http://banff.hu/filmek-2015/ 

A programot itt: http://banff.hu/program/ 

jegyár: 2900 Ft

 

Az én kedvencem: 

 

Sufferfest 2: Desert Alpine

2014: Közönségdíj – Radical Reels

Egy év sem telt el azóta, hogy Alex Honnold és Cedar Wright nekivágtak, hogy megmásszák Kalifornia 15 legmagasabb csúcsát úgy, hogy a köztes távolságokat biciklivel tették meg. Mára elfelejtették, hogy ez volt életük legrosszabb ötlete és – Isten tudja miért – megint belevágtak. Ezúttal az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornya a cél, ráadásul mindegyiknél a legnehezebb út. Közben pedig biciklizés kereszül Colorado, Utah, Új Mexikó és Arizona sivatagjain.

USA, 2014, 27 perc

Filmkészítő: Cedar Wright

angol nyelven, magyar felirattal

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgoanywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr377305014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása