Let's go anywhere

Let's go anywhere

Magyarország ékszerdoboza: Bokodi- tó

2015. október 14. - vjulianna

sam_4582_fileminimizer.JPGTalán a legmelegebb októberi napot fogtuk ki ehhez a kiránduláshoz, aminek nagyon örültem. Sokat gondolkoztunk, hogy hova menjünk, aztán eszembe jutott ez a kép, így gondoltam nézzük meg ezt a kis ékszer dobozt, közel is van, és pont kiváló egy őszi vasárnapi kiránduláshoz. Kb. 11 körül kerekedtünk fel, az utat egy ikonikus helyen kezdtük, a méltán híres Fanni büfében (ma már Stella Büfé), ahol be is toltunk egy méretes hamburgert reg-ebédre. Így indultunk el Biatorbágyon keresztül Tata felé. 

Viszonylag hamar megtaláltuk a tavat (amit ez alapján keressetek: Oroszlányban keressétek meg a Dózsa György utat. Ennek az útnak a végén még egyenesen kell menni egy földúton. Ez visz le a tóig. Aztán ott jobbra kell még egy kicsit haladni. és onnan már látszik a tó és a házikók )

sam_4586_fileminimizer.JPG

 

"A horgásztó Komárom-Esztergom megyében, Bokodon található. A Bokodi-tó mesterséges hűtőtó, amelyet az Oroszlányi Hőerőmű Vállalat számára létesítettek 1960-ban. Mivel a tó az erőmű miatt télen sem fagy be, így felkapott horgászparadicsommá vált az utóbbi években."

A tavon találhatók házikók magán horgász házak, bemenni nem lehet, a környéken lehet sétálgatni, de igazából sok időt nem tudsz itt eltölteni. Az interneten agyon photoshoppolt képek vannak, ne arra számítsatok. Nagyon aranyos hely, de a valóságban úgy néz ki, ahogy a képeimen látjátok. 

 

 

Móron keresztül jöttünk, ahol éppen szüreti mulatság volt. Nagyon gyönyörű, rendezett falu, és hatalmas és nagyon színvonalas volt a felvonulás. Kb. egy óra alatt körbejártuk, ettünk kürtöskalácsot, ittunk eperbort és mentünk is tovább.

 

 

Ezután szuper kis falukon haladtunk vissza Budapest felé,erre azelőtt még sosem jártam. Csákberény határában találtuk meg ezt a nagyon vicces művészi alkotást, egy metró szerelvényt. Senki nem tudja miért van ott, a faluban azt mondják egyszer csak odakerült, valószínű a telek tulajdonos rakhatta ki. Közel lehet menni, fel lehet mászni, és megcsodálni a környéket. 

 

sam_4638_fileminimizer.JPG

sam_4641_fileminimizer.JPG

sam_4653_fileminimizer.JPG

sam_4660_fileminimizer.JPG

 

 

Mindenkinek ajánlom ezt a pár látnivalót, aki egy napos kirándulást tervez belföldön. 

Ha tetszett a bejegyzés vagy a blog, kérlek lájkold a Facebook oldalamat! Köszönöm, hogy benéztél! 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgoanywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr987962340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása